FOTO TIPS!

Hej!

Jag har samarbete med den underbara arbetslatsen BYN som ligger i Icon i Växjö. Där finns verkligen ALLT! Jag älskar att kunna jobba där, utnyttja de fantastiska locations som finns där för bilder och den fina servicen man får.

Om ni kikar in på deras instagram så finns där en liten film där jag ger mina fem bästa fototips för att lyckas med sina bilder. I alla lägen liksom. Vare sig du tar selfie, fotar en vän, eller fotar professionellt.

Självklart tog jag tillfället i akt att visa hur man kan tänka, och visa skillnaden på om man tar till små enkla knep för att boosta sina bilder! Gör allt med eftertanke så kommer du en bra bit på vägen!  

• Ljuset. Det är absolut avgörande för kvalitén. Jag älskar att utnyttja ljuset/skuggorna, dagsljus är att föredra. Tänk en disig dag, perfekt utan hårda skuggor! Kolla skillnaden när man tänker på jämt ljus i ansiktet, mot att inte tänka på det alls. • Bakgrunden. Likaväl som motivet ska vara bra så ska även bakgrunden
 se bra ut för helheten av bilden. Glöm inte bort toaletten eller tvätthögen i bakgrunden om du tar selfies i badrummet 🙂 OM det inte är meningen att de ska tillföra något till bilden såklart.


• Harmoni i bilden i kläder, miljö etc. Matcha eller inte matcha, tänk efter innan så det blir precis som du tänkt och rensa på saker du inte behöver ha med.


• Komposition. Vinkel, utsnitt, hur vill du ha bilden? Gå nära eller ta med mer miljö?


• Uttryck i bilden. En glad ljus bild eller en mörk ledsam bild. Du kan styra det! Tänk efter och gör vad du kan för att få fram den känslan du vill att man ska få när man tittar på din bild.    HAVE FUN!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.